Home / Članarina


Članarina

Tko mogu biti članovi?
Članovi mogu biti vrtlari (uključujući korisnike balkona), mali poljodjelci, poljoprivredne škole, zadruge, ekopoljoprivrednici i svaka druga skupina ili individualci zaintereirani za očuvanje života na Zemlji...


Članarina
Od naplate članarine u novcu djelomično smo odustali jer smo ocijenili da "čudesna moć novca" opterećuje odnose (kad ga ima i kad ga nema). Da bi se najeo i napio ne trebaš novac, trebaš "kruh i vino", pa se mi međusobno potičemo na aktivnost: uzgoj, proizvodnju, razmjenu i razmnožavanje sjemena i sadnica, te drugih proizvoda intelektualnog, duhovnog i materijalnog tipa.

KUĆNI RED RAZMJENE USLUGA I DOBARA TRENUTNO GLASI:

  • "Sjeme (i sadnice) za sjeme"
  • "Sjeme za ekološki proizvod: med, vino, rakiju, maslinovo ulje, pekmez, proizvod od lana, ovčje vune, drva, neku inventivnu recilažu, odjeću, obuću, dječje igračke, stroj za šivanje, knjige o vrtlarenju i druge"...
  • "Sjeme za dobru priču iz vrtarske prakse i/ili isprobane recepte... iz domaće i/ili ekokuhinje"
  • "Sjeme (i sadnice) za volonterski rad..."

Svaka nova ideja dobrodošla je...

Za one koji se nikako ne mogu naći u Sustavu Razmjene dolazi u obzir plaćanje članarine ili naknada od 2.00 kn za vrećicu sa sjemenkama.
Godišnja članarina za zaposlene iznosi 100,00 kn, a za nezaposlene, studente i penzionere 50,00 kn.
Donacije u novcu u svakom iznosu dolaze u obzir.
Donacije mogu biti staklenke za skladištenje sjemena, papirnate vreče i vrečice svih veličina, uredski pribor, vrtlarski alat, trebamo hladnjak za čuvanje sjemena u ljetnim mjesecima, daske za izradu polica... a ni auto za odlazak na teren još nemamo :) .
Žiro račun imamo kod Zagrebačke banke a broj je: HR29 1101543391
Svakako nas obavijestite o ev. uplati...


Rustica.HR

http://rustica.hr/modules/mastop_publish/?tac=%C4%8Clanarina